Draag bij aan de toekomst van jonge vluchtelingen in Griekenland

Annelies Zoomers
Qr
from € 1 (305550%)

Op 1 oktober aanstaande neemt Annelies Zoomers na bijna 27 jaar afscheid van de SKOS en Hero kindercentra om van haar pensioen te gaan genieten.

Annelies is een sociaal bewogen mens. Haar hart gaat vooral uit naar mensen die minder kansen hebben gekregen in het leven. Wilt u Annelies graag een cadeau geven, dan stelt zij het op prijs als u via deze pagina een donatie doet aan stichting Movement On The Ground, ter ondersteuning van hun Digital Learning Lab. 

Het Digital Learning Lab

In het Digital Learning Lab op Lesbos worden dagelijks computerlessen gegeven. Van basiskennis (het behalen van een computer-diploma) tot online cursussen voor soft skills als communicatie-vaardigheden, kritisch denken en probleem-oplossend denken, en nieuwe manieren van werken (programmeren bijvoorbeeld) met bijbehorend IBM certificaat dat toegevoegd kan worden aan een CV.

Alle docenten, mannen en vrouwen uit verschillende landen, zijn zelf ook vluchteling.

Onder de studenten bevinden zich veel alleenreizende minderjarige vluchtelingen. Deze jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud zijn alleen op de vlucht, zonder begeleiding van een volwassene, en daarmee extra kwetsbaar.

De computerlessen zijn niet alleen een goede en leuke dagbesteding maar zijn ook belangrijk om hen weer even  ‘gewoon scholier’ te laten zijn. En om hen voor te bereiden op hun toekomst buiten het kamp.

Uw bijdrage

Van elke euro gedoneerd aan Movement On The Ground, wordt 90 cent besteedt aan het Digital Learning Lab op Lesbos. Bijvoorbeeld voor:

- Vervanging van laptops en randapparatuur.

- Versterking van wifi; er is een stabielere en krachtiger wifi netwerk nodig.

- Een bijdrage voor de docenten die allen zelf ook vluchteling zijn. Omdat vluchtelingen in Griekenland geen geld mogen verdienen is dat bijvoorbeeld in de vorm van beltegoed of kleding.

- Operationele kosten van het Digital Learning Lab, zoals elektriciteit.

Over Movement On The Ground

Deze Nederlandse stichting is in 2015 opgericht door vijf creatieve ondernemers. Zij werden geraakt door de verslaggeving over Syrische vluchtelingen en vertrokken spontaan naar het Griekse eiland Lesbos om te helpen daar waar het nodig was.

Nu, vijf jaar later, is Movement On The Ground actief op drie locaties op de eilanden Lesbos en Samos. Momenteel verblijven daar zo'n 20.000 vluchtelingen – veelal in schrijnende omstandigheden. 

Alle projecten van Movement On The Ground hebben als doel de menswaardigheid in deze situatie te optimaliseren, de bewoners weer in hun kracht te zetten en perspectief voor hun toekomst buiten het kamp te creëren.

Voor meer informatie over de organisatie, zie www.movementontheground.com of bekijk hun Instagram pagina @movementonthegroundoffical

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 25 03-10-2020 | 21:37
€ 50 28-09-2020 | 14:05
€ 50 28-09-2020 | 09:55
€ 5 25-09-2020 | 23:49
€ 15 25-09-2020 | 18:58