Team Angelique en Thomas

Een waardig bestaan voor vluchtelingen!
from €2.000 (151%)

Wij zijn twee studenten geneeskunde die voor 2-3 maanden naar Lesbos gaan om Movement on the Ground te ondersteunen als vrijwilligers. Voor een van ons (Thomas) is het een van de vele keren om te gaan helpen in Griekenland en voor de ander (Angelique) de allereerste keer.

Voor beide van ons is het een passie om te doen wat we kunnen om te helpen om een waardig bestaan te organiseren voor mensen die hun landen zijn ontvlucht om verscheidene redenen. Dit doen wij door onze tijd te doneren om onder andere te helpen met kledingsdistributie, infrastructuur op te zetten en te onderhouden, te helpen met het uitgebreide voetbalprogramma, etc. (Voor een concreter beeld verwijs ik naar de rest van deze site en de thuispagina van Movement on the Ground.) Wij hopen met deze donatie van tijd en werk wat toe te voegen.

Wij hopen dat wij jullie ook kunnen enthousiasmeren om een donatie te geven, alleen dan in de vorm van geld. Deze donatie is ook zeer waardevol sinds het Movement on the Ground de mogelijkheid geeft om de bestaande programma's door te zetten of uit te breiden, daarbij schept het ook de mogelijkheid om nieuwe ideeen te bewerkstelligen.

Wij hebben gekozen om Movement on the Ground te ondersteunen omdat waardigheid, gemeenschap en 'self-empowerment' centraal staan voor hun. Doneer aan deze fundraiser om Movement on the Ground te ondersteunen om programma's op te zetten en diensten te verlenen aan de vluchtelingen en de lokale mensen van Lesbos en Samos.

Wij hopen dat jullie ook kunnen bijdragen aan dit belangrijke doel.

- Angelique en Thomas

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€100 19-09-2020 | 20:31
€200 15-09-2020 | 16:00 Hierbij onze bijdrage voor jullie goede werk in deze verschrikkelijke situatie
€15 14-09-2020 | 14:23 For me, I see it as my duty, beeing a Christian to help refugees. I am very proud of you that you go to Lesbos to help! I pray for you !!
€15 14-09-2020 | 14:06
€500 10-09-2020 | 11:05 It's impossible to comprehend the added hardships the fires at Moira have added to the lives of these courageous refugees. Hope they manage to find some comfort soon.
View all

Terugblik

09-12-2020 | 12:48  Het is nu al een paar weken geleden dat we in Nederland zijn aangekomen. Toch voelde het wel goed om een afsluitende blog te schrijven.  Thomas en ik hebben beide een hele mooie tijd beleefd op Lesbos. De laatste paar weken waren we vooral in Kara Tepe (het kamp voor kwetsbare families/individuen) en het voelde alsof we echt bij de community hoorden.  Vlak na het openen van het nieuwe Moria Kamp, zijn Thomas en ik naar Kara Tepe gegaan, samen met nog twee andere vrijwilligers. In het begin waren de activiteiten vooral op de shop gericht: ervoor zorgen dat mensen mooie kleren konden uitkiezen en dat de shop er piekfijn uitzag. Ik moet zeggen, ik ben trots op ons team dat we er iets moois van gemaakt hebben.  Later kwamen er nog meer activiteiten bij: het recycle programma, de children cinema en de wekelijke vrijwilligerssportavond. Ik mocht het recycle-project doen, waarin ik bij elk huisje in Kara Tepe langs ging om te kijken hoe het recyclen ging. Ik vond het contact met de bewoners leuk en een project om het klimaat te helpen is natuurlijk altijd mooi.  Thomas heeft veel voor de children cinema gedaan. Op een gegeven had hij een clubje tieners gevonden, die super enthousaist waren om met de cinema te helpen. Toen we weggingen heeft hij alle ins en outs uitgelegd aan de tieners, zodat ze het bijna zelf konden runnen. Het was mooi om te zien, dat ze zich er zo verantwoordelijk voor voelen.  Na een paar mooie weken op Kara Tepe was het helaas wel tijd om een keer te gaan. We wilden eigenlijk een week langer blijven, maar de aangekondigde lockdown liet ons dat niet toe. Een dag voor de lockdown inging zijn we vertrokken. We hebben de  dag ervoor afscheid genomen van de bewoners waar we veel gewerkt mee hebben. Ik vond het ontroerend hoe sommige vluchtelingen ons bedankten voor onze inzet op Kara Tepe.  Ik ben blij dat ik samen met Thomas naar Lesbos ben gegaan. Ik heb veel geleerd over de vluchtelingcrisis (en dat het een vreselijk ingewikkeld probleem is) en ik heb veel meer empathie voor de mensen die hun land zijn ontvlucht. Het is toch anders als je alleen aantallen vluchtelingen ziet staan, dan als je middenin een vluchtelingkamp staat.  Ik wil tot slot Eric Verhaar bedanken voor zijn zorg over kara tepe en over ons vrijwilligers.       
Read more