Team Angelique en Thomas

Een waardig bestaan voor vluchtelingen!
from € 2.000 (151%)

Wij zijn twee studenten geneeskunde die voor 2-3 maanden naar Lesbos gaan om Movement on the Ground te ondersteunen als vrijwilligers. Voor een van ons (Thomas) is het een van de vele keren om te gaan helpen in Griekenland en voor de ander (Angelique) de allereerste keer.

Voor beide van ons is het een passie om te doen wat we kunnen om te helpen om een waardig bestaan te organiseren voor mensen die hun landen zijn ontvlucht om verscheidene redenen. Dit doen wij door onze tijd te doneren om onder andere te helpen met kledingsdistributie, infrastructuur op te zetten en te onderhouden, te helpen met het uitgebreide voetbalprogramma, etc. (Voor een concreter beeld verwijs ik naar de rest van deze site en de thuispagina van Movement on the Ground.) Wij hopen met deze donatie van tijd en werk wat toe te voegen.

Wij hopen dat wij jullie ook kunnen enthousiasmeren om een donatie te geven, alleen dan in de vorm van geld. Deze donatie is ook zeer waardevol sinds het Movement on the Ground de mogelijkheid geeft om de bestaande programma's door te zetten of uit te breiden, daarbij schept het ook de mogelijkheid om nieuwe ideeen te bewerkstelligen.

Wij hebben gekozen om Movement on the Ground te ondersteunen omdat waardigheid, gemeenschap en 'self-empowerment' centraal staan voor hun. Doneer aan deze fundraiser om Movement on the Ground te ondersteunen om programma's op te zetten en diensten te verlenen aan de vluchtelingen en de lokale mensen van Lesbos en Samos.

Wij hopen dat jullie ook kunnen bijdragen aan dit belangrijke doel.

- Angelique en Thomas

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 100 19-09-2020 | 20:31
€ 200 15-09-2020 | 16:00 Hierbij onze bijdrage voor jullie goede werk in deze verschrikkelijke situatie
€ 15 14-09-2020 | 14:23 For me, I see it as my duty, beeing a Christian to help refugees. I am very proud of you that you go to Lesbos to help! I pray for you !!
€ 15 14-09-2020 | 14:06
€ 500 10-09-2020 | 11:05 It's impossible to comprehend the added hardships the fires at Moira have added to the lives of these courageous refugees. Hope they manage to find some comfort soon.
View all

Movement off the ground

08-10-2020 | 12:26 Lesbos is een prachtig eiland. Het is zeer gevarieerd: van het ene moment rijd je langs flamingo's op de zoutvlakes en dan rijd je opeens langs een klooster op een berg. Aangezien onze laatste lange rit op de scooter vrij heftig was voor ons trouwe vervoersmiddel, besloot Thomas om voor een dagje een auto te huren. Ons doel was om naar Sigri te gaan. Sigri is een wit kustdorpje helemaal in het westen van het eiland.  We waren driekwartier onderweg totdat we allemaal kleine kapelletjes in een groepje zagen. Door de ronde daken zag het er erg bijzonder uit, dus het leek ons leuk om de plek te gaan bezoeken. Toen we dichterbij reden zagen we dat het om een klooster (Limonos monastery) ging. Het is een erg groot klooster, maar we zagen geen monniken rondlopen. Niettemin was het een erg prachtig klooster. Wat ook leuk was, dat er allemaal foto's uit de eerste helft van de 20 eeuw hingen van de monniken aan het werk.  Na een tijdje vertrokken we weer naar Sigri. We waren goed op weg toen er een berg voor ons opdoemde met een gebouwtje erop. Omdat het er vrij speciaal uitzag, zijn we maar naar het gebouwtje gereden. Het was nogal een smal weggetje omhoog dus we hoopten heel erg dat we de goeie kant opreden en geen tegenliggers zouden tegenkomen. Gelukkig was het wel de goeie weg omhoog en bleek het weer een klooster te zijn! Dit klooster (Ypsilou monastery) was uit de 8e eeuw na Christus gebouwd. Vanaf het klooster had je prachtig zicht over de dorre heuvels van het eiland.  Na de twee kloosters zijn we weer verder gegaan op onze reis naar Sigri. In Sigri aangekomen zijn we naar een schattige taverna (naam: Plaz restaurant) geweest. Mijn tip als je er bent: neem alsjeblieft de gehaktballen! Verder zijn we in Sigri nog naar een Turks fort geweest en hebben we genoten van het witte dorp.  Op de terugweg wilden we een andere route uitproberen. Google Maps gaf het aan als een route terug, dus dat zou prima moeten zijn. Ik zeg ''zou'', omdat je het nauwelijks een weg kon noemen haha. De weg die Google Maps voor ons had gepland was veertig minuten op een kronkelige zandweg met wat grint. Maar dat wisten wij nog niet. Na tien minuten nog hopend dat de weg beter zou worden, wilden we omkeren, maar de weg was eigenlijk te smal om makkelijk te keren dus toen hebben we maar doorgezet. Uiteindelijk waren we erg blij dat we dat hadden gedaan, want de weg was prachtig (zie foto). Het was een leuke reis en als je overweegt naar Lesbos te gaan voor een vakantie, zou ik je echt aanraden dat te doen: het landschap is adembenemend en als je even een dagje niks wil doen, kun je erg makkelijk ergens op de talloze strandjes liggen. 
Read more